tisdag 28 juni 2022

Massakern i Melilla: FN kräver nu det som inte Ylva Johansson krävde, en utredning om orsak och verkan!

Jagade, piskade och mördade, de nordafrikanska migrantarbetarna. Och EU, den svenska och andra f.d. kolonialregeringar anser sig vara mästare på "mänskliga rättigheter" som de "lär ut till Afrika och Latinamerika. ¡`Vaya con Dios´!, som latinamerikanen säger.

 



Massakern i Melilla: FN kräver nu det som inte Ylva Johansson krävde, en utredning om orsak och verkan!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-06-28 / FN:s kommitté för migrerande arbetare kräver nu att Marocko och Spanien ”omedelbart och fullständigt” undersöker orsakerna till denna tragedi som krävde 23 migranters liv från Södra Sahara.

Det borde ha varit ett minimum som Ylva Johansson, EU:s ansvarige i dessa frågor inom EU som ”inrikesminister” eller kommissionär´ skulle ha krävt av de ansvariga för massmordet på dessa migranter.

Men Johansson gav sitt totala erkännande av sin spanske socialdemokratiske partivän, Pedro Sanchez som å sin sida gratulerade som ”utomordentligt” de marockanska uniformerade och den spanska säkerhetstjänsten för sitt ”verk”.

Och Ylva Johansson twittrade i samma anda:


Händelserna vid Melilla gränsövergång är djupt oroande. Först och främst i förlusten av liv. För det andra kan en påtvingad och våldsam korsning av en internationell gräns aldrig tolereras. Denna tragedi understryker varför vi behöver säkra, realistiska, långsiktiga vägar som minimerar desperata och dödsdömda resor” [1].

Sanchez´ och Johanssons uttalande har tagits emot med bestörtning i Spanien och utomlands som cyniskt och känslokallt.

 

FN kräver en fullständig utredning

Händelserna inträffade när cirka 2000 personer deltog i ett massivt försök att ta sig över från Marocko till Melilla, den spanska enklav som är en skamlig fläck från kolonialtiden.

Det återstår att fastställa om offren dog när de föll från stängslet, i stormen eller som ett resultat av något agerande från gränsagenter”, säger FN:s organ som ansvarar för att säkerställa efterlevnaden av den internationella konventionen om mänskliga rättigheter. migrantarbetare.

Skriver FN-kommissionen och tillägger:

”Vi är bestörta över att dessa migranter mötte döden. De försökte ta sig över gränsen på jakt efter ett bättre liv, i enlighet med deras legitima mänskliga rättigheter”, kommenterar kommittén.


Marocko är en av de stater som är parter i den konventionen, samtidigt som Spanien, som praktiskt taget alla länder som tar emot migration från Europa och andra regioner INTE har undertecknat detta rättsliga instrument.

Till och med högerpartiet Partido Popular och Unidas Podemos pressar Sanchez från båda sidor att utreda dödsfallen i Melilla och hans regeringspartner, Unidas Podemos (Vänsterpartiets broderparti) kräver att han svarar inför kongressen.

FN-kommittén, som består av oberoende experter, sa i ett uttalande att en utredning kommer att tjäna till att förhindra en 'upprepning av sådana tragedier' och att hålla de skyldiga ansvariga för sina handlingar.

”Vi uppmanar också Marocko, Spanien och andra EU-länder att utöka tillgången på vägar för säker och ordnad migration, och vidta åtgärder för att garantera rätten att söka och ta emot asyl”, tillade han.

Protester i Madrid och i hela Spanien över massakern.


Migranternas koncentrationsläger

I dag har Spanien i stället upprättat vad regeringens kritiker anser vara rena rama koncentrationsläger för migranterna från Nordafrika.

Hade det handlat om kubanska migranter på sin väg mot USA råder det ingen som helst tvekan att det hade blivit en debatt i FN:s Säkerhetsråd på begäran av USA och ett kraftfullt fördömande om den omänskliga behandling som dessa svarta från Afrika får genomlida.

Men nu handlar det i princip om svarta slavarbetare anno 2022. Och då blir det inga protester från varken socialdemokratiska Johansson eller EU som nu gläds över att Sverige och Finland i stället kommer att antas som medlemmar i krigsalliansen NATO som tveklöst kommer accelerera flyktingströmmarna i världen och med dem, nya massakrer.

Español:
https://www.telesurtv.net/news/onu-pide-espana-marruecos-investigar-asalto-valla-melilla-20220628-0013.html

Läs mer:

”Det är inte dödade, de är mördade”! Och EU-kommissionären Ylva Johansson ger i princip massakern i Melilla fullmakt!

https://dickemaspanien.blogspot.com/2022/06/nagra-av-de-overlevande-fran-massakern.html